Maassluis en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De eerste stad aan de Waterweg, een binnen- en buitenhaven met vele sleepboten, eeuwenoude vlieten die dwars door het historische Stadshart lopen… het water en het maritieme aspect zijn overal terug te zien en vinden. Maassluis wordt niet voor niets dé sleepboothavenstad van Nederland genoemd! 

Ontdek de prachtige schepen in onze haven! - Op zaterdagen in het vaarseizoen kun je meevaren met Tonijn, Steenbank en Bruinvisch.

Delflandse Trekvaarten

Maassluis is zeer geschikt om een lekker stuk te varen. Zo kun je via de Noord- en Zuidvliet richting het groene achterland van Midden-Delfland trekken en maak je kennis met de schitterende natuur. Onderweg ontdek je de Wippersmolen en vaar je over de grotendeels unieke, historische Delflandse Trekvaarten. Tijdens het vaarseizoen kun je meevaren met de historische trekschuit De Goude Leeuwin! 

Meer informatie over de trekschuit

Maassluis is de eerste en de kleinste van de vier steden aan de vaarweg van Rotterdam naar zee. De schepen werden steeds groter en in 1863 werd besloten om een nieuwe zeeverbinding te maken: de Nieuwe Waterweg! Het is nog dagelijks een zeer drukbevaren scheepvaartroute, maar ook een graag gebruikte wandel- en fietsroute. Je kunt langs het water heerlijk ontspannen en bootjes kijken!

Waterpret voor iedereen!

 • Je bent er zo!

  Plan je bezoek naar het prachtige Maassluis. Kom je met de fiets, auto, openbaarvervoer of per boot? Het kan hier allemaal!

  Plan hier je bezoek
  Je bent er zo!
 • Ervaar Maassluis Infopunt

  Kom voor of na je vaartocht nog even gezellig langs bij ons Infopunt in de Nieuwstraat! En ga met een mooie souvenir weer richting huis.

  Ervaar Maassluis Infopunt