Maassluis is een prachtige stad met een rijke historie. De twee dicht bij elkaar liggende vlieten, die het stadsbeeld bepalen, zijn uniek. De dijk en de sluizen hebben eeuwenlang een belangrijke en strategische positie in de waterhuishouding van Delfland ingenomen. Het uiterlijk van het buitendijkse gedeelte van de stad is bepaald door de visserij, van oudsher de belangrijkste inkomstenbron van de stad. Ontdek historisch Maassluis.

Historische must sees!

Boek een stadswandeling van de Historische Vereniging Maassluis!

Wist je dat Maassluis zich bij uitstek leent om zelf op verkenning te gaan? De stad is perfect om zelf doorheen te wandelen! Historische Vereniging Maassluis verzorgt stadswandelingen in Maassluis, onder leiding van een stadsgids. Neem contact met ons op en wij gaan voor jou aan slag om een onvergetelijke dag in Maassluis te organiseren! 

Contactgegevens

QR-code wandeling door Maassluis

In heel de stad hangen op diverse plekken QR-codebordjes. Kom je zo’n leuk bordje tegen? Open jouw camera op je telefoon en scan de code. Je komt nu automatisch op de website van Ervaar Maassluis en ontdek het bijzondere verhaal over dat pand of die locatie! De Historische Vereniging Maassluis heeft de mooiste verhalen over de stad, zo leer je Maassluis nóg beter kennen! 

Bekijk alle locaties van de bordjes