Musea, galerieën en het bijzondere Douanehuisje hebben het hele jaar wisselende exposities. De monumentale panden zorgen voor een nautische sfeer rondom de haven. In de Groote Kerk en de Immanuelkerk worden regelmatig prachtige (orgel)concerten georganiseerd. De theaters in Maassluis bieden afwisselende programma’s met voorstellingen, toneelstukken en muzikale optredens. 

Heerlijk avondje uit in Maassluis

Theater Koningshof is het bruisende huis van Maassluis en biedt naast een groot scala aan theatervoorstellingen een podium voor talloze activiteiten. Theatervoorstellingen zijn er voor jong en oud. Cabaret, toneel, muziek, kleinkunst. Een prachtig modern theater waar iedereen zich thuisvoelt! Ook is er een bescheiden historisch theater waar kleine voorstellingen worden gehouden. Het Schuurkerk Theater is een bijzonder prachtig gebouw!

Bekijk onze agenda voor de leukste voorstellingen

Voor de kunstliefhebbers - Ontdek prachtige kunst in een van onze musea of ateliers!

Nationaal Sleepvaart Museum Maassluis

Op een prachtige plek aan de Stadhuiskade vind je het Nationaal Sleepvaart Museum. Een uniek museum want het is het enige museum ter wereld die zich richt op sleepvaart. Leer alles over de geschiedenis en ontwikkeling van het Nederlandse Sleepvaartbedrijf in de meest uitgebreide zin. Denk aan hulpverlening ter zee, berging, duik- en offshore werk. Aan de achterkant van het pand kun je buiten prachtige foto's van de haven, schepen en historische panden. Zo maak jij jouw bezoek aan Maassluis onvergetelijk!

Ontdek het museum

Kunstuitleen Maassluis

Steeds meer particulieren, bedrijven en instellingen kiezen voor het huren van kunst om hun interieur te verfraaien. In Maassluis kan dat via de Stichting Kunstuitleen Maassluis. Die beheert een collectie van maar liefst 500 kunstwerken. Behalve schilderijen, grafiek en etsen omvat de collectie ook beeldhouwwerken en objecten. Als iemand er geen afstand meer van kan doen, is aankoop ook vaak een optie. De Kunstuitleen draait volledig met vrijwilligers en is zeker de moeite waard om even langs te gaan!

Meer informatie