Stichting Sleepboothaven Maassluis (SSM) behartigt de belangen van de deelnemers in de enige sleepbootmuseumhaven ter wereld, gevestigd in Maassluis.

De Stichting Sleepboothaven Maassluis is in 2004 ontstaan als de Stichting Historische Sleepvaart. In 2007 werd de naam gewijzigd in Stichting Sleepboothaven Maassluis (SSM). Bij de start was de belangrijkste activiteit het kopen en beheren van een gemeenschappelijke tentoonstellingsstand gefinancierd door de Stichting Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Na de komst van de "Elbe" naar Maassluis in 2005 en de goedkeuring door de gemeenteraad van plannen van de Gemeente Maassluis om de haven gedeeltelijk in te richten als museumhaven voor sleepboten en bergingsschepen ging de SSM optreden als gesprekspartner van de gemeente voor gemeenschappelijke zaken. Ook het werven van fondsen voor de overkoepelende zaken als publiciteit werden door de SSM opgepakt.

De SSM heeft ten doel de promotie en de ondersteuning van de historische sleepvaart en berging in en om de haven van Maassluis.

Locatie