Douanehuisje; The Dark Matter serie

Maassluis

De Weense kunstenaar, Heribert Wagner, zal in de maand maart zijn Dark Matter Series exposeren in het Douanehuisje.

Wagner groeide op in Wenen, maar als jonge jongen bracht hij zijn tijd ook door in Egypte en later in Milaan. Al deze ervaringen leidde tot een leven dat in het teken stond van het maken van kunst. Toen Wagner als jongere een aantal olieschilderijen had gemaakt wilde hij gaan studeren aan de academie voor beeldende kunsten, maar door de druk vanuit zijn ouderlijk huis koos hij voor een studie architectuur en voor de academie voor toegepaste kunst. Als student verdiende hij wat bij in architectenbureaus en zag hoe moeilijk het is om als jonge architect iets te bereiken. Wagner raakte hierdoor zo teleurgesteld en gedesillusioneerd dat hij besloot te wisselen naar de schilderkunst en muziek.

Sinds 1978 leeft hij in Nederland en heeft hier naam gemaakt als schilder. Zijn atelier ligt in de buurt van Rotterdam, hier werkt hij constant aan nieuwe schilderijen. Wagner is echter ook een bedreven violist en componist. Zo had hij talloze uitvoeringen met jazzgroepen in diverse Europese landen. Getalenteerd in zowel muzikale als visuele kunst, zo zie je er niet velen. Wagner ziet beide echter niet los van elkaar en brengt zijn schilderijen dan ook in verbinding met zijn composities.

Voor zijn laatste serie, genaamd the Dark Matter, speelt donkere materie een hoofdrol. Hoewel deze donkere materie het merendeel van het heelal vormt weet niemand waar het van gemaakt is. Wel weten we dat het niet absorbeert, licht reflecteert of uitstoot, omdat geen van onze wetenschappelijke instrumenten dit kan detecteren. In zijn schilderijen verbeeldt Wagner deze donkere materie met zwart zand van Elba. Dit zwarte zand – terra nera – bevat hematiet, kleine magnetische metalen kristallen die stralen en sprankelen onder speciale verlichting. Stel het voor als de donkere materie in het universum waarvan we weten dat het bestaat, maar die niemand ooit heeft gezien.

Kom gerust zijn kunstwerken bekijken in het unieke Douanehuisje. Speciaal voor deze tentoonstelling zal de Wagner live werken aan het beschilderen van twee meubelstukken, een salontafel en een troon. De openingstijden zijn zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur, gedurende de hele maand maart.

1 comment

  1. Heribert says:

    Welkom iedereen, ik ben er iedere zaterdag en zondag van 14-17:00, in het laatste weekend organiseer ik een extravaganza, met muziek en dans, het exacte tijdstip maak ik binnenkort bekend.
    Kijk hiervoor op mijn facebook pagina https://www.facebook.com/heribert.wagner.33
    Ook ben ik te bereiken op 0685265500

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *