LEGO wisseltentoonstelling

Vanaf 2 juni 2018 vindt in het Nationaal Sleepvaartmuseum in Maassluis een tentoonstelling plaats van modellen van sleepboten, gebouwd met LEGO® of soortgelijke bouwblokjes. Waar modelbootbouwers traditioneel aan de slag gaan met hout en lijm is in de afgelopen decennia het bouwen met plastic bouwblokjes, zoals die van LEGO, aan een gestage opmars begonnen.
 
Reden genoeg voor het Sleepvaartmuseum om van 2 juni tot en met 23 september 2018, een wisseltentoonstelling in te richten, geheel gewijd aan modellen van sleepboten gemaakt van LEGO of andere plastic bouwblokjes. Ter ere van deze tentoonstelling schrijft het museum een wedstrijd uit. Wie maakt het mooiste zelfontworpen model van een sleepboot, duwboot, bevoorradingsschip of bergingsvaartuig?
 
De wedstrijd kent drie leeftijdscategorieën: 0 t/m 11 jaar, 12 t/m 17 jaar en 18 jaar en ouder. Als richtlijn voor de afmetingen geldt 50 cm lang bij 20 cm breed. Gelijkenissen met bestaande schepen zijn toegestaan maar originaliteit wordt beloond. De winnende modellen krijgen een ereplaats op de tentoonstelling en natuurlijk worden de beste inzendingen ook met diverse prijzen beloond. Op basis van de ingezonden foto’s van de modellen zal de jury de winnaars bepalen. Kijk voor meer informatie en het aanmeldingsformulier op de website www.nationaalsleepvaartmuseum.nl.
Aanmelden kan door het inzenden van het aanmeldingsformulier met foto’s tot en met 10 mei 2018 via het e-mailadres: expositie@nationaalsleepvaartmuseum.nl. Tijdens de wisseltentoonstelling kunnen jonge legobouwers ook zelf aan de slag om een schip te bouwen als ze inspiratie hebben opgedaan aan de vele fraaie tentoongestelde legoschepen. Deze expositie en wedstrijd worden onafhankelijk van Lego Nederland B.V. georganiseerd.