Dagtocht naar Delft met Warbout

Op donderdagen, de marktdag in Delft, varen we s’ochtends weg vanuit Maasland via de oude trekvaartroute naar het pittoreske Schipluiden(mooier dan Friesland zegt menigeen). Een aantal facetten uit het trekvaart verleden komt u echter nog wel tegen onderweg. De schipper vaart langs de Trekkade en u passeert diverse bruggen met leuningen tot aan de grond, dit voor het trektouw t.b.v. het schip. Van het prachtige polderlandschap naar het mooie Delft.
Na Schipluiden en Op Hodenpijl passeren we Den Hoorn en komen rond de klok van 12.00 in Delft, bij het nieuwe station (ook een bezoek waard) aan.
U bezoekt het Prinsenhof, of het Stadhuis of de Groote kerk, waar o.a. koningin Juliana “begraven” ligt of maakt een stadswandeling of pakt een terrasje of bezoekt de markt, ons maakt het niet uit als u maar weer om 14.30 aan boord bent. Omstreeks 16.30 meren we weer in Maasland af.
Het betreft de donderdagen van 21 juni, 5 en 19 juli en 2 en 9 augustus
Vertrek vanaf PC Inzight, Oude Veiling nr. 1 Maasland om 10.00.
Aan boord krijgt u s’ochtends koffie aangeboden. De boot is helaas niet rolstoelvriendelijk.
De prijs is 25,00 euro. Info Ervaar maassluis en www.vlietlander.nl en boekingen info@warboutrondvaarten.nl. of 0105924494.